ПОРТАЛ
30 липня 2015, 08:31

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Синім лазером лікують у центрі лазерної та естетичної медицини (фото)

Черкаські розробники забезпечують місцевих медиків якісною інноваційною апаратурою для лікування варикозної хвороби.

<b>Синім лазером лікують у центрі лазерної та естетичної медицини</b> (фото)

Синім лазерним променем у Центрі лазерної та естетичної медицини, що діє на базі черкаської поліклініки №5, успішно лікують варикозне розширення вен на ногах. Місцеві медики застосовують у своїй практиці й інші спектри лазера (червоний, оранжевий, зелений). Однак саме синій промінь показав дуже високу ефективність у лікуванні варикозної хвороби.

«Це обумовлено тим, що довжина його хвилі становить 445 нм і відповідає максимальному піку поглинання гемоглобіном та оксигемоглобіном крові. За таких умов енергія лазера безпосередньо йде на взаємодію із гемоглобіном крові. Завдяки цьому є можливість значно знизити потужність лазерного випромінювання та загальну дозу, необхідну для надійної коагуляції варикозно розширених вен. А це набагато зменшує травматизацію навколишніх тканин і прискорює післяопераційне відновлення пацієнтів», – пояснює директор Центру Микола Тарасов.

Використання синього лазеру для лікування варикозного розширення вен має ще й економічні переваги. Значне зниження потужності випромінювання, необхідної для надійної коагуляції вен, дозволяє використовувати для проведення лазерної операції більш дешеві полімерні світловоди. Це істотно зменшує собівартість операції та робить її більш доступною для пацієнтів.

Синій лазер – одна з останніх розробок черкаського підприємства «Фотоніка Плюс», що спеціалізується на виготовленні високоточної лазерної апаратури, зокрема, портативних діодних хірургічних лазерних апаратів. Вони не поступаються за якістю закордонним аналогам, але є набагато дешевшими. Новації підприємства традиційно впроваджує в клінічну практику Центр лазерної та естетичної медицини.