ПОРТАЛ
4 липня 2014, 11:06

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Кам’янські лісівники розвивають декоративний напрям

Вирощування декоративних культур для озеленення та ландшафтного дизайну уже тривалий час успішно практикують грушківські лісівники. Для цього створили всю необхідну «інфраструктуру», яка дозволяє отримати якісний посадматеріал, - розповідає директор Кам’янського лісгоспу Віталій Верес.

Зокрема, у Грушківському лісництві для розведення вічнозелених рослин є теплиця, площа якої складає 250 кв.м. Щорічно тут ведеться приживлювання 10-12 видів живців, кількість яких перевищує 20 тис.шт., - інформують у прес-службі Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

В асортименті мають самшит вічнозелений, ялівець звичайний (розлога форма крони та колоновидна), ялівець козацький (звичайна, пурпурна, China), тую західну (пірамідальна, шаровидна, вересковидна, колоновидна, карликова, брабант), біоту.

За словами директора лісгоспу, асортимент коригують відповідно до попиту населення. Тож орієнтуються на традиційно затребувані на ринку культури.

Для вирощування лісоутворюючих порід в лісництві є розсадник, де вирощують сіянці дуба звичайного, дуба червоного, горіха чорного, липи дрібнолистої, акації білої. Щорічний їх обсяг становить близько 300 тис.шт. чого достатньо для створення культур на площі до 100 га. Поряд з ними вирощують і декоративних представників - горобину червоноплідну, каштан кінський, тополю пірамідальну, березу повислу, спірею.