ПОРТАЛ
8 квітня 2014, 14:54

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На черкаському «Азоті» вдосконалюють технології захисту обладнання від корозії

На черкаському «Азоті» вдосконалюють технології захисту обладнання від корозії

Цех захисних покриттів функціонує на ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM вже більше трьох років. На його працівників покладається виконання комплексу хімзахисних робіт. У сфері обслуговування структурного підрозділу – всі металоконструкції на підприємстві, трубопроводи, печі, агрегати, котли тощо.

Без спеціалістів цеху захисних покриттів на ПАТ «АЗОТ» не проходить жоден капітальний ремонт. Щоб якісно й швидко виконувати покладені на структурний підрозділ завдання, тут постійно працюють над вдосконаленням технології виконання робіт, над оновленням обладнання та матеріалів, - інформують у прес-центрі ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM.

– Ми намагаємося прогресувати в усіх сферах. Почали використовувати принципово новий, комплексний підхід до захисту металоконструкцій та обладнання, які працюють в агресивному середовищі, в умовах інтенсивної корозії. Застосування сучасного полімерного покриття «VMX­Базальт» фірми «Оцелот» дозволяє у кілька разів підвищити термін експлуатації, зменшити витрати на обслуговування і поточні ремонти, – говорить начальник цеху захисних покриттів Дмит­ро Жук. – Наявний у покритті наповнювач АБЛ (активована базальтова луска) знижує швидкість корозії у 9­-10 разів за рахунок зменшення водо­ та паропроникності у 6-10 разів. При цьому на 100 відсотків підвищується зносостійкість, на 120 – ударна в’язкість.

Для проведення теплоізоляції замість старої оцинковки цех почав використовувати матеріал з алюмоцинковим покриттям. На практиці він демонструє хімічну та корозійну стійкість.