ПОРТАЛ
14 березня 2014, 09:40

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащина утримує м’ясне лідерство

<b>Черкащина утримує м’ясне лідерство</b>

У лютому Україна в порівнянні з попереднім місяцем скоротила виробництво м'яса. Про це свідчать дані, опубліковані Державною службою статистики України, - пише «ПроАгро».

Зокрема, минулого місяця в країні було вироблено 258,4 тис. т м'яса (у живій вазі), що на 60,1 тис. т або на 18,9 % менше, ніж у січні п.р. Водночас обсяг виробництва м'яса за перші два місяці 2014 року - 576,9 тис. т - на 8 % перевищує показник за аналогічний період минулого року.

Найбільше падіння обсягів виробництва м'яса з початку року відбулося у Севастополі та Миколаївській області - "мінус" 33,3 % і "мінус" 19 % відповідно.

Найбільший приріст виробництва відбувся у Вінницькій області, де за два місяці було випущено 61,9 тис. т м'яса, що на 89,3 % більше, ніж у січні-лютому 2013. Проте лідером стала Черкаська область, виробництво м'яса в якій за звітний період досягло 68,7 тис. т або 11,9 % від загальнонаціонального.