ПОРТАЛ
18 квітня 2014, 07:38

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Києві переглянуть всі скандальні забудови

У мерії вирішили оголосити війну скандальним будівництвам. Посадовці пропонують скасувати землевідведення або переглянути проекти за більш ніж півсотнею адрес. У чорному списку - забудова стадіонів «Старт» і «Динамо», Сінного ринку, Гостинний двір, СПА-центр на Парковій дорозі і Десятинна церква, - пише SV Development.

За словами одного з ініціаторів створення чорного списку, головного архітектора Сергія Целовальника, разом з громадськістю потрібно переглянути проектну та дозвільну документацію по тих об'єктах, які викликали протести як серед архітекторів, так і серед городян.

«Дозволи на забудови давалися з грубими порушеннями. Деякі проекти не бачив навіть головний архітектор. Забудови на пагорбах Печерська псують силует міста. Це все - результати порушень. Якщо будуть воля і бажання, то все можна скасувати», - повідомив віце -президент спілки архітекторів України, архітектор Вадим Жежерін.

Щоправда, заступник голови КМДА Михайло Кучук сумнівається. «Такий список ми готували ще в 2010 році. Коли ми подивилися, що навідводила молода команда Черновецького, то за голову взялися. Але у нас вийшло буквально силою відбити 4-5 ділянок. Своїми машинами перекривали під'їзд будівельної техніки на Либідській площі. Всі інші забудовники йшли в суди, прокуратури і скасовували наші заборони. А Київрада, скільки б разів ми не виносили на сесію ці питання, не голосувала. Чи зможе влада при іншому мерові і другий Київраді вирішити ці питання, я не знаю. Не впевнений», - сказав він виданню «Вести».

Наприклад, на стадіоні «Динамо», за словами Кучука, забудовник хотів побудувати об'єкт впритул до трибун. Хоча керівництво стадіону запевнило, що про якісь перебудови вперше чує. Стадіон «Старт» викупила київська податкова, потім перепродала ділянку компанії, яка хоче побудувати там житлові будинки.

«Але на стадіоні - відразу три об'єкти культурної спадщини: трибуни, вхід і пам'ятний знак. Але проектної документації до нас не надходило», - розповів заступник начальника управління охорони культурної спадщини Сергій Новгородський. Деякі розпочаті будівництва взагалі ніде не зареєстровані. Наприклад, будинок на Нижньому Валу, 15, - самобуд.

«У нас Дніпровські схили повзуть. На Грушевського, 9, вже є проблеми - просадки, тенденції до сповзання. Через вертолітний майданчик довелося зміцнювати оглядовий майданчик у Маріїнському парку. Від двох-трьох вертольотів навантаження були б мізерні. Але побудували трирівневий розважальний центр, ми просто ризикуємо, що все це сповзе в Дніпро», - зазначає Новгородський.


директор Департаменту агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації
Оксана Криницька
голова Асоціації фермерів та землевласників Черкащини
Віктор Гончаренко
директор Черкаського регіонального відділення фонду підтримки фермерських господарств
Яків Швачка
голова фермерського господарства, Звенигородський район
Петро Милокостий
голова фермерського господарства «Імпульс», Уманський район
Олександр Пастушенко