ПОРТАЛ
15 травня 2014, 11:49

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Добрива черкаського «Азоту» мають попит у аграріїв області

Добрива черкаського «Азоту» мають попит у аграріїв області

Більшу частину виробленої продукції ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM постачає нині на внутрішній ринок. Добрива мають попит і серед черкаських аграріїв, які активно закуповували їх для цьогорічної посівної, - інформують у прес-центрі ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM.

– Ми купуємо добрива лише на черкаському «Азоті». На сезон нам потрібно близько 400 тонн селітри, 200 тонн КАСу, 120-150 тонн безводного аміаку і до 50 тонн карбаміду, – розповідає головний агроном СТОВ «Зоря» с. Руська Поляна Микола Сарапін. – Безводним аміаком підживлювали цього року кукурудзу, аміачною селітрою – озимі та ярі зернові, КАС вносили під озиму пшеницю та ріпак.

Третій рік використовує черкаський КАС СФГ «Дружба» (с.Павлівка, Тальнівський р-­н).

Завдяки наявності в карбамідо-аміачній суміші різних форм азоту, забезпечується живлення рослин цим елементом протягом тривалого часу після внесення добрив, – зазначив директор СФГ «Дружба» Сергій Тульчинський. – До того ж, внесення КАС добре поєднувати в одній суміші з пестицидами, що дозволяє скоротити кількість операцій з догляду за посівами.

Аграрії дуже задоволені КАСом, адже ці добрива більш рівномірно вносяться, краще засвоюються рослинами і не потребують великої кількості вологи для розчинення. Наразі це актуально для Черкащини, оскільки кількість опадів зменшується.

Загалом, як відзначають на підприємстві, з поширенням сучасної техніки попит на КАС зростає.