ПОРТАЛ
20 травня 2014, 20:02

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Термін перевірок підприємств хочуть обмежити 25 днями на рік

Пропонується встановити, що сукупна кількість календарних днів планових перевірок підприємства усіма органами державного нагляду у поточному році не повинна перевищувати 15 днів для підприємств з малим і середнім ступенем ризику та 25 днів - для підприємств з високим ступенем ризику.

Такі зміни в ст. 5 Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» передбачені законопроектом № 4884, який народний депутат Анатолій Денисенко зареєстрував у ВР 15 травня, - пише «Закон і Бізнес».

Окрім того, ст. 5 даного Закону проектом доповнюється положеннями стосовно того, що інформація щодо планових заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) на наступний календарний рік, а саме дат та строків їх здійснення повинна бути опублікована на сайті центрального органу виконавчої влади до якого належить орган державногонагляду (контролю) не пізніше ніж за 10 днів до кінця поточного року.

Планування заходів здійснюється з урахуванням категорійності підприємств за ступенем ризику.

На думку автора, за допомогою законопроекту буде оптимізована кількість проведення перевірок, а саме, це дозволить уникнути проведення одночасних перевірок різними органами державного нагляду (контролю).


директор Департаменту агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації
Оксана Криницька
голова Асоціації фермерів та землевласників Черкащини
Віктор Гончаренко
директор Черкаського регіонального відділення фонду підтримки фермерських господарств
Яків Швачка
голова фермерського господарства, Звенигородський район
Петро Милокостий
голова фермерського господарства «Імпульс», Уманський район
Олександр Пастушенко