ПОРТАЛ
24 травня 2014, 09:18

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Черкащині забудовник підробив документи для отримання землі

Господарський суд Черкаської області зобов'язав ТОВ «Український торговий дім» повернути земельну ділянку площею 6,49 га в землі запасу Свидівоцької сільради.

Суд встановив, що компанія на початку 2010 р. подала до сільради підроблені документи, на підставі яких отримала в оренду на 49 років 6,49 га під розміщення культурно-оздоровчого комплексу та човнового причалу, - повідомляє ProfiDOM.com.ua.

Як показала експертиза, компанія підробила підписи та печатки на висновках СЕС, обласного Держуправління охорони навколишнього середовища, управління водних ресурсів, обласного МНС, Служби охорони культурної спадщини Черкаської ОДА, Держкомітету із земельних ресурсів. Ці установи ніяких висновків компанії не давали.

Крім того, проект землеустрою щодо виділення ділянки «Українському торговому дому» не пройшов державну експертизу. У договорі оренди немає обмежень на користування землями водного фонду, як цей передбачено законодавством. На ділянці знаходиться штучне водосховище (5,81 га) і захисні насадження (0,68 га).