ПОРТАЛ
10 червня 2014, 19:10

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В Україні нарахували 62 недобросовісних забудовники

62 будівельні компанії в Україні визнали недобросовісними забудовниками через невиконання інвестиційних зобов'язань перед населенням. Про це УНН повідомили в Конфедерації будівельників України.

Так, з ініціативи КСУ в Україні був створений список недобросовісних забудовників, розділений на "чорну" і "сіру" зони. У першу потрапили забудовники, які постійно порушують принципи і нормативи будівництва, до другої - що мали значні затримки та інші недоліки в роботі.

Всього до списку входить 62 компанії-забудовники, на балансі яких числиться 57 проблемних житлових об'єктів. Переважна більшість таких, як зазначили в КСУ, розташована в Києві.

За словами експертів, вберегтися від недобросовісних забудовників і ймовірних афер при купівлі житла можна шляхом ретельної перевірки компанії і кількості побудованих нею об'єктів.

"Коли мене запитують, як себе убезпечити від таких речей, я завжди кажу: звертайтеся до великих забудовників. У невідомих малих забудовників трохи нижче ціни, проте ризики зростають у рази. Ми вже знаємо на прикладі "Еліта-центру", що таке квадратний метр вартістю 500 доларів - зараз інвестори все ще відстоюють свої права. Великі забудовники, все-таки, дають певні гарантії. Звичайно, можуть бути якісь затримки, але вони добудовують в будь-якому випадку. Великі будівельні компанії - їх у нас не так багато, можна перелічити на пальцях однієї руки", - зазначив Голова Національної ради Ріелторської палати України Віктор Несін.

Крім цього, за словами заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Дмитра Ісаєнка, одним з механізмів захисту від будівельних афер є обрання компанії-забудовника, яка має частку державної або комунальної власності в статутному капіталі.