ПОРТАЛ
20 червня 2014, 12:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаська ТПП вивчала досвід Грузії в залученні інвестицій

<div class="dr_in_to_news"></div> Черкаська ТПП вивчала досвід Грузії в залученні інвестицій

Президент Черкаської ТПП Сергій Першин взяв участь у роботі Міжнародної інвестиційної конференції "GEORGIA-EU INTERNATIONAL INVESTORS' CONFERENCE", яка відбулась в рамках візиту Голови Європейської Комісії Жозе Мануєля Барозо в м.Тбілісі.

Як розповів порталу очільник Черкаської ТПП, серед учасників заходу були представники високих рангів ЄС, партнерів країн-донорів, бізнесу та міжнародних фінансових інститутів.

Головною метою конференції була демонстрація чіткої політичної підтримки ЄС та міжнародних партнерів країн, що підписують Угоду про асоціацію з ЄС, - Молдови, Грузії та України.

Президент Черкаської ТПП взяв участь у роботі секції INVESTMENT IN GEORGIA'S SERVICES. За його словами, дуже цікавим є досвід Грузії та нові механізми залучення інвестицій у економіку, завдяки використанню можливостей інституту Почесних консулів за кордоном та залучення потенціалу діаспори. По-перше - як прямих інвесторів, а також у якості "іміджмейкерів" країни. Для цього у Грузії створено Державне міністерство з питань діаспор та діє державна стратегія підтримки представників діаспори з наданням відповідних пільг тощо.

Заслуговує уваги й досвід Грузії щодо державної підтримки старт-апів у галузі сільського господарства та розвитку малого та середнього бізнесу.

Як розповів Сергій Першин, на запрошення Експоцентру ExpoGeorgia, Черкаська ТПП формує делегацію представників українських підприємств для участі на пільгових умовах у Міжнародній виставці Agro+Food+Drink+Tech Expo Georgia 2014, яка відбудеться в Тбілісі з 19 по 21 листопада 2014 року.