ПОРТАЛ
26 червня 2014, 08:33

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

З 12-ти мерій лише Черкаська скоротила витрати «на себе»
Україна переживає важкі часи: силове протистояння на Донбасі доповнилося газовою війною з Росією. Тож 1 березня уряд Яценюка прийняв постанову, якою оголосив заледве не тотальну економію бюджетних коштів органами влади та місцевого самоврядування. Услід за столичними чиновниками у муніципалітетах теж заходилися ухвалювати подібні документи.

IA ZIK вирішила з’ясувати, якою ж насправді виявилася економія у міськрадах на прикладі мерій «типових» обласних центрів – із чисельністю населення в межах 200-300 тисяч осіб. Таких в Україні є дванадцять – рівно половина всіх облцентрів. А саме Житомир, Івано-Франківськ, Кіровоград, Луцьк, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Хмельницький, Черкаси, Чернівці та Чернігів.

Як виявилося, із 12 міськрад лише одна – Черкаська – скоротила видатки на чиновницький апарат. Натомість в окремих містах фінансування мерій збільшили на добру п’яту частину, як-от у Тернополі чи Хмельницькому.

Як зазначає видання, Черкаська міськрада – єдина, з якої не надійшла відповідь на запит. Тож інформацію довелося черпати із альтернативного джерела – офіційного сайту органу самоврядування. За іронією долі, ця мерія – єдина у переліку досліджуваних, де скоротили видатки на чиновницький апарат аж на 977 тисяч гривень. Цього року місцеві можновладці коштуватимуть платникам податків 48,17 мільйона гривень. Це становить 3,75% усіх видатків міського бюджету.


директор Департаменту агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації
Оксана Криницька
голова Асоціації фермерів та землевласників Черкащини
Віктор Гончаренко
директор Черкаського регіонального відділення фонду підтримки фермерських господарств
Яків Швачка
голова фермерського господарства, Звенигородський район
Петро Милокостий
голова фермерського господарства «Імпульс», Уманський район
Олександр Пастушенко