ПОРТАЛ
18 липня 2014, 17:19

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Молочарі Черкащини активно переорієнтовують виробництво

Через напружені відносини з Росією черкаські виробники молочної продукції втрачають ринки збуту. У пошуках нових вони змушені переорієнтовувати виробництво.

<div class="dr_in_to_news"></div> Молочарі Черкащини активно переорієнтовують виробництво

«Наприклад, замість сирів ми випускаємо сухе молоко та суху сироватку. Однак це пов’язано з переоснащенням виробництва, принаймні, частковим. А де взяти на це кошти, якщо склади забиті продукцією?», – відзначає Володимир Касьян, заступник голови правління ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат».

Для того, щоб нашим виробникам відкрилися європейські ринки, однієї лише модернізації виробництва буде недостатньо. Необхідно гарантувати якість сировини. А в нас вона зараз на дуже низькому рівні через те, що понад 60% молока переробники закуповують у населення, де якість молока проконтролювати практично неможливо.

Тому, за словами Володимира Касьяна, необхідно звернути увагу на середні і великі ферми та надати їм державну підтримку. Підвищенню якості сировини сприятиме і створення кооперативів у селах з великою кількістю поголів’я.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук