ПОРТАЛ
1 вересня 2014, 19:11

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Києві з'являться нові тунелі, мости та магістралі

У міської влади - «наполеонівські» плани з розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури Києва. Як з'ясувала газета «Сегодня», в найближчі 5-20 років в Києві може з'явитися кілька тунелів, нові мости через Дніпро і магістралі.

«Протяжність магістральної вуличної мережі збільшиться майже в 1,5 рази, буде ефективніше використовуватися її пропускна здатність. Зникнуть затори на перехрестях, зменшаться автомобільні потоки в центральній частині міста, буде досягнута безпека транспортного і пішохідного руху», - ділиться планами замдиректора департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш.

У главку архітектури розповіли, що вже в найближчі п'ять років у столиці планують побудувати два тунелі: під Ботсадом НАН України та від вул. Фрунзе до вул. Чорновола.

До 2020-го хочуть порадувати і жителів Троєщини: влада таки має намір добудувати багатостраждальний Подільський міст, а разом з ним - і четверту гілку метро. У пізнішій перспективі місто може розраховувати на і нові мости: за найближчі 15-20 років намічено будівництво Північного і Південного транспортних переходів через Дніпро.

Не забуває міська влада і про дороги. Генплан, який хочуть затвердити вже восени, передбачає облаштування декількох вулиць-магістралей.

Знайти фінансування на подібні проекти в нинішніх умовах важко, кажуть у мерії. Однак від планів не відмовляються – сподіваються на залучення інвесторів і державно-приватне партнерство.

«Ці проекти передбачені Генеральним планом і Стратегією розвитку Києва до 2025 року. Але всі ми розуміємо ситуацію в країні. Враховуючи, що реалізація таких об'єктів обійдеться у мільярди, - тільки на Подільський міст потрібно 4,5 млрд грн, - в першу чергу будемо розглядати державно-приватне партнерство, а інвестор може зайти на ринок тільки за умови політичної та економічної стабільності», - сказали в транспортній комісії Київради.