ПОРТАЛ
22 грудня 2014, 16:03

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаським метрологам розповіли про зміни, які очікують галузь у 2016 році

Про зміни, які очікують метрологів з набуттям чинності нової редакції Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», розповіли черкаським фахівцям під час семінару, що відбувся на базі ДП «Черкасистандртметрологія».

<div class="dr_in_to_news"></div> Черкаським метрологам розповіли про зміни, які очікують галузь у 2016 році

Нагадаємо, що новий профільний закон, гармонізований з європейськими стандартами, набуде чинності з 2016 року. Тож наступний рік буде своєрідним перехідним періодом для вітчизняної метрологічної служби, аби адаптуватися до змін.

А зміни ці, за словами одного з розробників нової редакції Закону, заступника гендиректора з метрології та наукової діяльності ДП «Укрметртестстандарт» Юрія Кузьменка, досить суттєві. Про основні з них він і розповів черкаській аудиторії під час семінару «Реалізація положень нової редакції Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» у метрологічному забезпеченні підприємств і організацій та розгляд проектів технічних регламентів щодо неавтоматичних зважувальних приладів та засобів вимірювальної техніки».

Зокрема, мова йшла нові підходи до оцінки відповідності, повірки засобів вимірювальної техніки, калібрування та вимірювання, а також добровільну стандартизацію. Також йшлося про визнання вимірювальних та калібрувальних можливостей підприємств і організацій України, міжнародні звірення національних еталонів та розгляд проектів технічних регламентів щодо неавтоматичних зважувальних приладів та засобів вимірювальної техніки.

«Слід пам’ятати, що не Європа йде до нас, а ми йдемо в Європу, тому нам потрібно приймати нові правила гри і працювати за ними», - підкреслив Юрій Кузьменко, зауваживши, що попереду у фахівців метрологічної служби ще багато роботи.