ПОРТАЛ
29 грудня 2014, 12:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаський інститут пожежної безпеки можуть ліквідувати

Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля можуть ліквідувати. Вже існує відповідний проект комісії з оптимізації системи освіти та науки ДСНС України, утвореної наказом від 01.09.14 №500. У навчальному закладі ж відповідне рішення комісії вважають результатом упередженого ставлення до Черкаського інституту пожежної безпеки. Щоб зберегти навчальний заклад у Черкасах, його керівництво звернулося до обласної ради по допомогу.

Голова обласної ради Валентина Коваленко направила офіційний лист Голові Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, народному депутату України Миколі Томенку з проханням втрутитися у ситуацію.

Як відзначають у Черкаській обласній раді, процес оптимізації відбувається без погодження з Черкаською облдержадміністрацією та обласною радою та без інформування керівництва і понад двохтисячного колективу інституту.

Голова обласної ради Валентина Коваленко вважає, що інститут є конкурентоспроможним навчальним закладом, і тому питання оптимізації освіти і науки ДСНС України має вирішуватися на державному рівні із залученням МВС та МОН України. Вона пропонує для об’єктивного та неупередженого вирішення питання реформування освіти ДСНС створити міжвідомчу комісію.

В Україні є ще два ВНЗ, де готують фахівців із пожежної безпеки – у Харкові та Львові. Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України не гірший, а в багато чому й кращий за них, упевнений начальник закладу Олександр Тищенко. Черкаський заклад є сучасним європейським вузом IV рівня акредитації, який впроваджує передовий досвід та стандарти провідних країн Європейського Союзу, здійснює підготовку іноземних студентів, єдиний з навчальних закладів ДСНС впроваджує дистанційне навчання.

Як повідомляє прес-служба Миколи Томенка, він вже звернувся до Прем’єр-міністра та Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій з проханням розглянути дану ситуацію і проаналізувати доцільність в нинішніх мовах ліквідації Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.