ПОРТАЛ
30 грудня 2014, 12:58

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські лісівники пильнують ялинки від браконьєрів

Захист молодих хвойних насаджень віком 3-8 років від браконьєрів є одним з основних завдань лісівників напередодні новорічних святкувань. Працівники Черкаського лісгоспу чергування розпочали уже наприкінці листопада.

Черкаські лісівники пильнують ялинки від браконьєрів

На 40 плантаціях ялинок та сосон, які можуть становити інтерес для новорічних браконьєрів, було встановлено стаціонарні пункти охорони. Цілодобово тут чергують по двоє представників лісової охорони, які обходять ділянки. А спеціальні рейдові бригади лісової охорони спільно з працівниками МВС патрулюють ліси. Головна їхня мета – зберегти насадження та запобігти незаконним вирубкам, - інформують у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Як розповів директор ДП «Черкаське лісове господарство» Андрій Пустовіт, цього року було 2 випадки незаконного вирубування соснових насаджень. Обидва порушники сплатили штрафи.

За виявлені ялинки штрафи диференціюються залежно від товщини стовбура зрубаного дерева і становитимуть від 198 грн. Крім цього, браконьєрам доведеться сплатити адміністративні штрафи в розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а це ще 85-170 грн. за кожне дерево. Тож штраф за одну незаконно зрубану ялинку складе мінімум 283 грн.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук