ПОРТАЛ
1 березня 2015, 09:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Наскільки подорожчали гривневі ціни за оренду квартир у Києві

За січень-лютий оренда столичних квартир в бюджетному сегменті (спальні масиви) подорожчала в гривні в середньому на 1-1,2 тис. грн. Якщо ще в 2014 році можна було зняти однокімнатну квартиру за 3,5 тис., то в цьому році за те ж саме житло доводиться викладати 4-5 тис. грн., - пишуть "Вести".

Наскільки подорожчали гривневі ціни за оренду квартир у Києві

Ціни на двокімнатне житло зросло з 6 до 7 тис. грн.., а на трикімнатне - з 8 до 9 тис. грн.

Слід зауважити, що ціни підвищували не тільки для нових наймачів, але і для старожилів, які роками орендують житло. Ріелтори кажуть, що люди реагували по-різному: половина переїжджала в інше (більш скромне) житло, а половина доплачувала з нового місяця.

«У нинішній ситуації рекомендую орендарям вписувати в договір умову, що ціни не будуть переглядатися протягом, наприклад, півроку. 80-90% господарів на це йдуть», - запевнив ріелтор Дмитро Ісок.

У бізнес-сегменті оренда в гривні подорожчала на 10-15%. Підвищуючи гривневі ціни на дорогі квартири, господарі готові опускати доларові. Наприклад, житло, що здавалося в минулому році за 2,5 тис. у. о., тобто 30 тис. грн.., в 2015 році готові здавати вже за 1,2 тис. у. е. - 35 тис. грн.