ПОРТАЛ
28 лютого 2015, 15:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Як зняти житло та не потрапити на гачок квартирних шахраїв

Відсутність досвіду, неуважність, надмірна довірливість або несподівана можливість орендувати житло за низькою ціною. Всі разом або окремо, ці причини можуть призвести до того, що потенційний наймач зіштовхнеться з обманом і втратить гроші і час. Убезпечити себе і звести до мінімуму ризики допоможе добра поінформованість, максимальна пильність і дотримання всіх формальностей. У питаннях найму квартири має бути посилена увага до дрібниць, - пише Dom.ria.com

Як зняти житло та не потрапити на гачок квартирних шахраїв

Запобіжні заходи

Азарт і винахідливість шахраїв привели до появи безлічі схем обману, які можна обійти, якщо дотримуватися нескладних рекомендацій. Не ходіть на перегляд квартири поодинці Ввічливий і чемний господар, який окреслив всі достоїнства своєї нерухомості по телефону і охочий здати її в стислі терміни, може виявитися далеко недружнім при особистій зустрічі. Особливо, якщо ви прийдете на неї з сумою грошей, необхідної для оплати застави та першого місяця оренди.

Висновок: Щоб вас не обікрали і не заподіяли шкоди здоров'ю, беріть з собою на перегляд кого-небудь з родичів або друзів.

Поговоріть із сусідами

У комфортабельній, розташованій в хорошому районі і недорогій квартирі можуть часто змінюватися мешканці. Причина - прискіпливість власника, постійний шум у вечірні години та ін.

Висновок: Поспілкуйтеся з сусідами по майданчику. Це допоможе вам скласти свою думку про них, зібрати додаткову інформацію про орендодавця та умови проживання.

Перевірте документи у власника квартири

Оренда за підробленими документами або відсутність згоди всіх власників можуть закінчиться визнанням угоди недійсною і виселенням, ви позбудетеся і житла, і грошей.

Висновок: Вимагайте пред'явлення оригіналів усіх правовстановлюючих документів, діючої довіреності та паспортів.

Складіть договір

Усні домовленості не захистять ваші інтереси в разі неприємностей з доказом законності проживання в квартирі або спорами про комунальні платежі, майно, оплату, розірвання угоди.

Висновок: Оформіть договір у письмовій формі, який матиме юридичну силу і враховувати всі аспекти ваших взаємин з власником:

- Розмір орендної плати і порядок взаєморозрахунків.

- Стабільність ставки протягом терміну здачі.

- Включення комунальних платежів в суму оплати.

- Кількість людей, які проживатимуть в квартирі.

- Акт здачі-прийому житла з описом стану майна.

- Порядок і підстави розірвання договору.

Не давайте заставу до підписання договору. Отримавши на руки ніде не фігуруючу суму, недобросовісний орендодавець може зникнути разом з вашими грошима або «забути» про її існування.

Висновок: Передавайте заставу за оренду тільки після підписання договору, в якому він буде зафіксований в обов'язковому порядку.

Позначте права та обов'язки сторін

Необумовлені питання, що зачіпають ремонт комунікацій та приміщення, можливість утримання тварин або правила візитів власника призводять до виникнення проблем, що вирішуються не на вашу користь.

Висновок:

Чітко прописані в договорі права та обов'язки наймача і орендодавця захистять вас від зайвих витрат.

Найміть ріелтора

Спроби зняти квартиру самостійно багаторазово збільшують ризик зіткнутися з шахраями, втративши гроші і час на непотрібні контакти і пошуки відповідного варіанту. Висновок: Звертайтеся до професійних посередників, які перевірять достовірність документів, складуть грамотний договір і візьмуть на себе підбір житла і переговори з орендодавцем. Найм квартири на тривалий термін вимагає серйозного підходу. Дотримання необхідних правил стане запорукою успішної та безпечної угоди.