ПОРТАЛ
4 березня 2015, 11:56

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Золотоніське підприємство «економило» на зарплаті працівників та податках

На початку грудня 2014 року до Золотоніського міжрайонного прокурора звернулись стурбовані працівники одного з підприємств міста зі скаргами на затримку у виплаті заробітної плати.

Золотоніське підприємство «економило» на зарплаті працівників та податках

З метою встановлення фактичних обставин вказаних тверджень було доручено проведення відповідної перевірки, за результатами якої до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення за фактом безпідставної невиплати заробітної плати.

В ході досудового розслідування встановлені також порушення законодавства про працю щодо обов’язковості укладення трудового договору, адже ряд працівників підприємства працювали без оформлення трудових відносин та відповідно сплати до бюджету обов’язкових зборів та платежів.

З метою забезпечення відшкодування завданої майнової шкоди вжито заходів до забезпечення кримінального провадження шляхом накладення арешту на майно підозрюваного на суму понад 700 тис. грн.

Також працівникам підприємства надано правову допомогу у заявлені цивільних позовів про відшкодування майнової та моральної шкоди.

Наразі вказане кримінальне провадження з остаточною правовою кваліфікацією передбаченою ч.1 ст. 172, ч.1 ст. 175 КК України скероване до суду для розгляду по суті – інформують у Золотоніській міжрайонній прокуратурі.