ПОРТАЛ
4 березня 2015, 20:11

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Попит на нерухомість зміщується в економ-сегмент

Знецінення гривні, ненадійність банків і перспектива "мобілізації" внесків на цілі війни підвищують попит на житлову нерухомість, насамперед, на первинному ринку (де можна розплатитися гривнями), передає Domik.ua.

Попит на нерухомість зміщується в економ-сегмент

Причин, за якими українці воліють інвестувати в нерухомість, як мінімум три: врятувати заощадження, вкласти гроші в житло, щоб у ньому жити, або заробити на оренді.

Цікаво, що, за даними представників ринку, останнім часом значно зросли ціни на вторинне житло. І хоча вторинка багато в чому поступається у перевагах перед новим житлом (просять валюту, відсутня розстрочка, немає іпотеки), люди все одно купують готові квартири, оскільки бояться, що гроші, вкладені в "котлован", так і залишаться заритими в землю.

До вибору квартири б/в додалися ще кілька аргументів і обставин. По-перше, з'явилося багато людей, змушених терміново продавати житло. Це бізнесмени, що погоріли на курсі валюти. Люди, чиї родичі опинилися в полоні, в госпіталі з важкими травмами та пораненнями, ті, хто змушений приймати переселенців зі сходу.

Тому не дивно, що загальний попит, за свідченням ріелторів, впевнено рухається в бік економ-сегменту і зменшення площ. Покупці хочуть квартири невеликого метражу, затишні, з гарною транспортною розв'язкою. І без прибамбасів, за які потім доведеться дорого платити.

При цьому, за словами експерта, на відміну від колишніх часів, коли на стан вторинного житла майже не звертали уваги, оскільки практично всі прагнули робити ремонт на свій смак, зараз з більшою охотою вибирають житло з ремонтом. Ціни на будматеріали кусаються. До того ж багатьом житло потрібно для негайного вселення.