ПОРТАЛ
16 березня 2015, 19:48

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В правах єврозразка з'являться нові категорії

У водійських посвідченнях нового єврозразка виключать деякі колишні категорії, але при цьому додадуть нові.

В правах єврозразка з'являться нові категорії

Зокрема, в правах єврозразка, які почнуть видавати в Україні з 2017 року, з'являться дві нові категорії: «АМ» і «А2». Категорія «АМ» надасть право на управління двоколісними або триколісними транспортними засобами (ТЗ) з максимальною швидкістю не більше 45 км/год. А ось категорія «А2» дозволить їздити на мотоциклах, потужністю не більше 35 кВт (48 к.с.), а співвідношення потужність/вага яких не вище 0,2 кВт (0,27 к.с.)/1 кг., - пише «Автоцентр».

При цьому в правах єврозразка буде вилучена нині існуюча категорія «Т», що дозволяє в Україні управляти трамваями і тролейбусами.

Крім цього, з 2017 року дещо зміниться максимально допустимий вік для отримання певних категорій прав. Зокрема, буде складніше отримати право управляти мотоциклами (категорія «А») - зараз такі права можуть отримати особи у віці 16 років, а, через 2 роки - тільки з 20 років. Схожа ситуація з вантажівками категорії «С» - нині «корочки» отримують в 18 років, а будуть з 21 року; з вантажівками, що експлуатуються з причепами «СЕ» - нині з 19 років, а буде з 21 року і з автобусами, і такими ТЗ з причепами (категорії «D» і «DE») - нині з 21 року, а буде з 24 років.

При цьому більш лояльним стануть вимоги до віку осіб, які керують легковиками і легкими вантажівками з причепами (категорія «BE» і «С1Е») - нині такі права можна отримати з 19 років, а з 2017 року - з 18 років.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук