ПОРТАЛ
1 квітня 2015, 13:24

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Продаж підакцизних товарів поповнив бюджет міста на 10 млн. грн.

10 мільйонів гривень надійшло до міського бюджету Черкас від продажу підакцизних товарів: алкоголю, цигарок та пального. Нагадаємо, що з цього року від продажу цієї продукції 5% спрямовується до міського бюджету. Зокрема, від продажу алкоголю – 2,5 млн. грн., від продажу тютюнових виробів – 3 млн. грн., від продажу пального на черкаських АЗС – 4,5 млн. грн., - інформують у прес-службі мерії.

Продаж підакцизних товарів поповнив  бюджет міста на 10 млн. грн.

– Наша фракція «Вільних демократів» кілька тижнів тому заявила про започаткування руху «Купуй черкаське в Черкасах». Радий, що жителі міста свідомо поставилися до цього. Динаміка надходження підакцизних товарів радує. Лише по пальному отримали надходжень за два місяці на 4,5 млн. грн. За рік можна отримати понад 50 млн. грн. Хоча ми розраховували на 30 млн. Ці кошти підуть на ремонт доріг, – говорить депутат Черкаської міської ради, голова постійної комісії з питань бюджету Олег Ліходькін.

Він переконаний, що надходження від підакцизних товарів – це лише верхівка айсбергу. Коштів може бути в рази більше. Адже не всі торгівельні точки, де продають алкоголь та цигарки, проводять операції через касові апарати і відповідно не звітують в податкову. Щоб кошти не осідали в тіні, слід купувати підакцизні товари там, де ведеться облік і видають чек, переконаний депутат.

– Найголовніше це контроль. Тому за підсумками трьох місяців ми маємо намір проаналізувати надходження до міського бюджету, спільно із податківцями подивитися які магазини і супермаркети скільки сплачують, де «заганяються» гроші в тінь, – розповів Олег Ліходькін.

За його словами, нині держава дала можливість місцевим громадам отримувати кошти від продажу підакцизних товарів на їхній території. Чим краще громада проконтролює надходження цих коштів, тим більше грошей буде в бюджеті.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук