ПОРТАЛ
10 травня 2015, 10:42

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Через різке падіння продажів у травні ціни на продукти знизяться – експерт

Низькі доходи українців незіставні з завищеними цінами, що позначилося на продажах та купівельній спроможності населення. Тому не виключено, що в травні ціни знизяться.

Через різке падіння продажів у травні ціни на продукти знизяться – експерт

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів президент Центру антикризових досліджень Ярослав Жаліло, аналізуючи статистику зростання споживчих цін. Інфляція у квітні прискорилася на 14%.

«Підвищення в 14% дійсно було більшим, ніж очікували. Не виключено, що різке прискорення інфляції було викликане підвищенням комунальних тарифів. Проте не повною мірою. Якщо ми говоримо про рівень цін на продукти харчування, то надалі цінова динаміка диктуватиметься перш за все девальваційними трендами», – розповідає спеціаліст.

За його словами, зараз девальвація зупинилась, тому що були послідовні обмежувальні дії Нацбанку, а на сході країни не було ударних наступів.

«Більше того, не виключено, що в травні можливе зниження рівня цін. Все-таки зараз ситуація на валютному ринку відносно стабілізувалась. На користь цього також працює вкрай низька купівельна спроможність населення, враховуючи підвищення цін і низькі доходи. Це незіставні показники, тому з економічної точки зору в найближчий час потрібен стабілізаційний тренд», – аналізує спеціаліст.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук