ПОРТАЛ
13 травня 2015, 18:57

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Де знайти грантові кошти на розвиток бізнесу?

Потреба в додаткових фінансових вкладеннях існує в кожному бізнесі, незалежно від його розміру або напрямку діяльності. Необхідні фахівці, сировина, обладнання, без яких робота може зупинитися.

Де знайти грантові кошти на розвиток бізнесу?

Ризики виросли особливо зараз, коли країна перебуває в нелегкій економічній ситуації, а фінансові установи підвищують і так немаленькі відсотки за кредитами. Одним з варіантів отримання коштів в даний час можуть стати гранти європейських організацій, пише журнал "Твій Номер" №04/2015, який мобільний оператор "Київстар" випускає для малого та середнього бізнесу.

Перші кроки

На хвилі зростання інтересу Європи до України будь-який бізнес може спробувати отримати "безкоштовні" фінансові ресурси для розвитку свого напрямку діяльності. Але потрібно, щоб він співпадав з цілями і завданнями, які ставлять перед собою європейські країни на поточний період.

У Євросоюзі бюджет формується кожні сім років під конкретні пріоритети, визначені країнами ЄС. З цими пріоритетами можна ознайомитися на сайті Європейської комісії.

Але перед тим як радіти новій можливості, сформулюйте хоча б для себе місію проекту і його бачення на найближчі п'ять років. Після цього ви зрозумієте, де могли помилятися, виправите помилки і скормгуєте бізнес-план так, щоб максимально підвищити ймовірність отримання європейського гранту.

Де знайти гроші?

У Європі - та й в усьому світі - існує велика кількість фондів, що надають фінансові кошти на розвиток різних проектів. Напрями фінансування у всіх фондах різні, як і вимоги до учасників грантових програм. Наприклад, існує навіть Міжнародний фонд, який підтримує тільки жіночі пропозиції - Global Fund for Women.

Зарубіжні організації

Британська рада

Freedom House

Європейська комісія

Фонд Форда

Фонд Дж. Сороса "Відродження"

Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX)

Фонд громадських досліджень і розвитку США

Фонд посівних інвестицій Microsoft

Global Technology Foundation

TechPeaks

Організації, що працюють в Україні

ПРООН

SDC (Швейцарська агенція розвитку та співробітництва)

Посольський фонд США

HRDP (гранти від посольства Великобританії)

Представництво фонду ім. Генріха Бьолля

Громадські ініціативи України

Ресурсний центр ГУРТ.