ПОРТАЛ
11 липня 2011, 17:23

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Обласна дитяча лікарня: перший місяць роботи

Обласна дитяча лікарня: перший місяць роботи

Днями постійна комісія обласної ради з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства і керівництво обласного комунального підприємства «Фармація» відвідали обласну дитячу лікарню, аби ознайомитися з результатами роботи медичного закладу, повідомляє прес-служба обласної ради

За словами голови профільної комісії Інни Губенко, обласна дитяча лікарня розпочала свою роботу, як і планувалося, з першого червня. В дію введено сучасну поліклініку, яка забезпечена всіма необхідними кабінетами, обладнанням та найважливіше – медичними кадрами.

З початку роботи поліклініки її відвідало 2213 дітей з усієї Черкащини, 837 із них – це мешканці сільської місцевості.

Наразі в закладі проводиться робота щодо створення в медичному закладі комунальних аптек, ціни в яких значно відрізнятимуться від приватних. Вже розпочато процедуру ліцензування і через місяць-півтора хворі зможуть придбавати медикаменти вже в стінах обласної дитячої лікарні, - зазначає директор КП «Фармація» Олег Борисенко. Про перший місяць роботи медичного закладу розповів також головний лікар обласної дитячої лікарні Сергій Марков.

– Насамперед, хочу відзначити, що медичні заклади такого типу не будувалися і не вводилися в експлуатацію в Україні щонайменше тридцять останніх років. Тому не завжди і не всі можуть осягнути всю масштабність роботи медичного персоналу саме в період становлення, коли потрібно не лише підібрати на посади фахівців, спеціалістів, обслуговуючий персонал, але і забезпечити їх взаємодію.

Сьогодні установа обладнана найсучаснішим, високоефективним, новітнім обладнанням для надання третинного рівня медичних послуг. Наприклад, кабінет гематологічних досліджень укомплектований автоматичним біохімічним аналізатором, яких в Україні нараховується всього чотирнадцять. Є тут і чотири апарати-напівавтомати для біохімічного аналізу крові – таких немає в жодній лікарні області. Це не просто крок вперед у лікуванні наших дітей. За допомогою цих апаратів можна не більше, ніж за дві години зробити розгорнутий аналіз крові повністю з тридцяти позицій. Звичайний аналіз робиться за дві-три хвилини. Тому і пацієнт (а це діти), і лікар мають кращі можливості для встановлення діагнозу та призначення потрібного лікування.

У середньому за цей місяць роботи за допомогою і лікуванням до спеціалістів зверталося щонайменше 70-75 дітей щоденно. Вперше пацієнти могли на прийомі у лікаря пройти, в разі необхідності, всі напрямки обстеження.

За матеріалами:  www.oblrada.ck.ua

національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук