ПОРТАЛ
12 березня 2016, 09:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Що можна купити за квадратний метр нерухомості у Києві

ABCnews склав список товарів і послуг, які можна придбати за вартістю квадратного метра нерухомості в столиці.

Що можна купити за квадратний метр нерухомості у Києві

Відповідно до огляду ринку первинної житлової нерухомості Києва за 2015 рік, складеному консалтинговою компанією City Development Solutions, ціна на кв. м. нерухомості залежності від класу була наступною:

преміум-клас - 55 845 грн/кв. м. (середня ціна в грудні 2015)

бізнес-клас - 34 086 грн/кв. м.

економ-клас - 18 710 грн/кв. м.

Економ клас

За квадратний метр нерухомості економ-класу можна стати щасливим володарем гарної побутової техніки, як наприклад великого двокамерного холодильника компанії LG. Стільки ж коштуватимуть ноутбуки фірм Hewlett Packard або LENOVO, двоядерні, з хорошим об'ємом пам'яті і характеристиками.

Майже стільки ж коштує новий iPhone 6S, з 12-мегапіксельною камерою, технологією 3D Touch і іншими всілякими інноваціями.

У супермаркеті на цю суму можна придбати понад тонну цукру, 50 пляшок віскі Jack Daniels і сто кілограм яловичого балику «Ятрань» на закуску.

Якщо немає бажання розмінювати квадратний метр на матеріальні речі, цих грошей цілком вистачить на десятиденний відпочинок на Кіпрі. За 18 тис. грн. ви можете відпочити на сонячному пляжі, скупатися в морі і отримати номер в непоганому готелі.

Любителі тварин можуть придбати цуценя - померанського шпіца. В Інтернеті це маленьке створіння пропонують за 18 тис., з усіма щепленнями, документами і тим, що додається до таких створінь. Ще й залишиться на пару пачок корму.

За ці ж гроші можна купити машину, але Таврію, 1992 року випуску.

І на десерт: всього за вартість одного квадратного метра в Києві можна придбати цілий будинок. Але не в Києві, а в селі Житомирської області за 130 км від обласного центру. У будинку є стара кам'яна піч, лежанки і світло. На додачу дають город і свіже сільське повітря.

Бізнес клас

Продавши квадратний метр бізнес-класу, можна організувати собі семиденний відпочинок на Шрі-Ланці. Шрі-Ланка - це вам не Кіпр. Є слони, пальми і море екзотики. Відпочити за такі гроші можна або в дорогому готелі, або ж прямо на пляжі, в затишному і комфортному бунгало.

На спеціалізованих букіністичних сайтах можна придбати рідкісну книгу, наприклад антикварне видання роману Л. Толстого «Хаджі-Мурат». Книга за 34 тис. грн.. - це видання відомого роману 1918 року, оформлене авторськими ілюстраціями, золотим тисненням і дорогим палітуркою.

Любителі менш вишуканого дозвілля можуть витратити виручені гроші на величезний телевізор марки LG з діагоналлю в 140 см, з вбудованим WI-FI і розширенням 1920 x 1080 (Full HD), хорошою звуковою системою.

Преміум клас

Справжня розкіш чекає тих, хто захоче позбутися квадратного метра преміальної нерухомості за ринковою ціною: за 55 тис. грн. можна купити телескоп компанії NexStar, з шикарною оптикою, об'єктивом в 130 мм. Такий телескоп сам буде шукати вам зірки і планети, і на додачу роздрукує будь-яку зоряну карту. У пам'яті телескопа є більше 10 тис. об'єктів.

За 55 тис. грн можна придбати улюблену ручку італійського політика і ловеласа Сільвіо Берлусконі від компанії Visconti. Корпус ручки з рідкісної деревної смоли, золота і срібла. На корпусі ручки розміщені маленькі фігурки міфічних тварин з китайських переказів. Ця ручка під назвою «Заборонене місто» розроблялася сім років під керівництвом президента компанії Данте Дель Веккіо.

Якщо не потрібна ручка, можна п'ять днів відпочити в одномісному номері п'ятизіркового готелю Hilton Kyiv, розташованого в центрі столиці, з видами на Софіївський та Михайлівський собори, центральну частину міста з Майданом Незалежності.