ПОРТАЛ
11 липня 2016, 16:43

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Для НГК ДП «Черкасистандартметрологія» організувала семінар-практикум

Тенденції розвитку систем менеджменту якості та безпеки продуктів харчування, особливості національного та міжнародного законодавства (Codex Alimentarius, ЕС) в галузі забезпечення якості та безпеки продуктів харчування розглядалися на триденному семінарі-практикумі, який організували фахівці ДП «Черкасистандартметрологія» на ТОВ «Національна горілчана компанія».

Для НГК ДП «Черкасистандартметрологія» організувала  семінар-практикум

Для проведення навчання запросили лектора – директора ТОВ «Центр експертних рішень», кандидата ветеринарних наук, аудитора ISО 9001, FSSC 22000 українського відділення компанії DQS-UL - Сергія Чорного.

Він ознайомив присутніх з вимогами стандартів ДСТУ 4161, ISO 22000, ISO 19011, ДСТУ ISO 9001:2015 та GFSI-визнаних схем (IFS Food, BRC GSFS, BRC IOP, FSSC 22000) та ін.

Значну увагу було приділено безпечності харчових продуктів, а саме:

- Введення в системи менеджменту безпеки продуктів харчування,

- Концепція HARCP (FDA-вимоги),

- Принципи НАССР,

- Вимоги ISO 22000.

Особливо цікавими для присутніх на семінарі були практичні заняття. Зокрема, створення НАССР-групи, відповідальність, підготовка описів сировини, готової продукції, розробка блок-схем. Проводили також ідентифікацію та аналіз небезпечних чинників. Практичні завдання стосувалися також валідації та верифікації.

Значна частина занять була присвячена методичним основам аудиту інтегрованої системи управління якості та безпечності харчової продукції, ролі, відповідальності та кваліфікації аудитора, особливостям та порядку підготовки аудиторів. У ході обговорення розглядалися принципи внутрішнього аудиту, типові невідповідності, які виявляються під час проведення аудитів інтегрованої системи управління.

На завершення семінару-практикуму було проведено тестування, за підсумками якого слухачі отримають свідоцтва.