ПОРТАЛ
31 жовтня 2016, 12:58

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Молочний кооператив на Монастирищині реалізуватиме продукцію під власним брендом

Як розповіли ініціатори створення кооперативу «Віліс-Молоко» (с. Сатанівка, Монастирищенський район), ідея його запуску з’явилася на початку минулого року. Її реалізація стала можливою завдяки коштам Європейського союзу та Програми розвитку ООН в Україні «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Молочний кооператив на Монастирищині реалізуватиме продукцію під власним брендом

Згідно з цим проектом, міжнародні структури здійснили основну частину фінансування. Загальна вартість реалізації ― 756,9 тисяч гривень, із яких кошти ЄС/ПРООН ― 529 тисяч гривень, інше ― кошти членів кооперативу та бюджетів різних рівнів, інформує Agravery.com

За гроші ЄС кооператив придбав сучасну лінію, що дозволить продукувати масло, сири - твердий «Гауда» та кисломолочний, йогурти, сметану та пакетоване молоко. За один двогодинний цикл лінія може переробляти 500 літрів молока. Також на виробництві є лабораторія і холодильне приміщення.

Після отримання відповідних дозволів кооператив забезпечуватиме молокопродуктами заклади соціальної сфери району (школи, дитячі садки, лікарню, будинок пристарілих), а також реалізовуватиме продукцію на ринку під власним брендом.

Кооператив тільки починає заслуговувати довіру селян, але вже зараз їм здають молоко більше двадцяти сімей із Сатанівки та навколишніх сіл. Ціна одного літра молока на даний момент ― 4,3 грн. Коли запускали у серпні ― люди здавали іншим переробникам по 3,5 грн/л.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський