ПОРТАЛ
14 грудня 2016, 20:11

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Лісівники Черкащини продемонстрували особливості ялинкової кампанії

Особливості цьогорічної ялинкової кампанії продемонстрували лісівники Черкащини представникам засобів масової інформації, провівши на базі Черкаського лісгоспу прес-тур. Де вирощують, заготовляють і як охороняють головні атрибути новорічних свят, показали журналістам у Дахнівському лісництві.

Лісівники Черкащини продемонстрували особливості ялинкової кампанії

Начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко зазначив, що загалом у цьому році лісівники Черкащини готові реалізувати 87 тисяч новорічних ялинок, які вирощені на спеціальних плантаціях або ж заготовлені у ході виконання лісогосподарських заходів з догляду за лісовими насадженнями. Щоб забезпечити в повній мірі потреби населення, лісівники підготували і ялини, і сосни, і деревця в контейнерах, які згодом можна висадити у відкритий грунт.

Ціни на ялинки не змінилися у порівняні з попереднім роком і становлять від 45-ти гривень. Вартість традиційно залежить від висоти та якості дерева. За ялинку в контейнері доведеться заплатити як мінімум втричі більше, ніж за звичайну (145-200 грн.)

– Найбільш важливим завданням для лісівників Черкащини сьогодні є збереження хвойних насаджень від незаконних рубок, – наголосив Олександр Дзюбенко області. – Для запобігання проявам браконьєрства, згідно розпорядження №676 голови Черкаської обласної державної адміністрації, протягом грудня проходить операція «Новорічна ялинка». У кожному лісгоспі посилено охорону спеціальних ялинкових плантацій та хвойних молодих насаджень – охорону лісових масивів, чергування на автошляхах цілодобово здійснюють 56 бригад з наших працівників. Традиційно лісівники співпрацюють з працівниками Нацполіції, Держекоінспекції, громадськістю – спільно проводять систематичні рейди. Цьогоріч для боротьби з нелегальними заготівельниками ялинок залучаємо також і новітні технології, наприклад, квадрокоптер, тепловізор, фотопастки.


Протягом заходу учасники прес-туру мали можливість перевірити спільну роботу лісової охорони, представників правоохоронних органів, екологів щодо збереження молодих хвойних насаджень напередодні новорічних свят. Продемонстрували медійникам способи маркування новорічних ялинок, що свідчать про легальність їх заготівлі. Також запросили на один з ялинкових ярмарків, що вже діють в усіх лісництвах області, де журналісти мали змогу оцінити якість і вартість «товару від виробника».

Лісівники Черкащини закликають усіх громадян купувати законні ялинки і не мати проблем із законом напередодні новорічно-різдвяних свят!