ПОРТАЛ
9 лютого 2015, 07:29

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Черкасах стан доріг контролюватимуть за допомогою мобільних метеостанцій

Черкаси стали першим містом в Україні, у якому встановлять мобільні метеостанції, що допомагатимуть сканувати стан дорожнього покриття. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор ЧСУ-525, яке займається очисткою і прибиранням вулиць міста, Андрій Бортник, - інформує vikka.ua.

У Черкасах стан доріг контролюватимуть за допомогою мобільних метеостанцій

"Тепер підтримувати дороги в гарному стані нам допомагатимуть нові метеостанції німецької компанії. Нарешті отримали обладнання, з'єднали за допомогою стільникового зв'язку в єдину мережу та з нашою диспетчерською", – пише у соцмережі Бортник.

Обладнання вже вдалося протестувати. Результати, на думку підприємця довели ефективність технології.

"Датчик встановлюється на автомобіль, і 6 спеціальних сенсорів одночасно сканують стан дорожнього покриття зі швидкістю 100 вимірів в секунду. При цьому визначається стан дороги, товщина водяної плівки, температура дорожнього покриття, та найголовніше – коефіцієнт зчеплення з дорогою", – пише власник підприємства.

Після тестування обладнання, почнеться їх встановлення в різних кінцях міста, у спеціально визначених місцях.

"Їхнє завдання – забезпечувати нас точною інформацією про прогноз погоди та про інтенсивність опадів. Така інформація була нам вкрай потрібна для програмування комп'ютерів солерозкидачів та для прийняття своєчасного рішення про превентивну обробку", – інформує Бортник. За його словами, його підприємство є першим в Україні, яке взялось за впровадження цієї технології.