ПОРТАЛ
24 квітня 2014, 10:50

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Попит на нове житло в Черкасах зростає

На тлі погіршення загальної економічної ситуації в країні в Черкасах зростає попит на первинне житло. Як розповіла порталу «Діловий регіон» спеціаліст з нерухомості ГК «Асоціація «Добробуд» Ілона Білосвіт, цієї весни квартири купують навіть активніше, ніж минулої, і це не зважаючи на доволі істотне зростання вартості квадратного метра у зв’язку з подорожчанням будівельних матеріалів та стрибками курсу долара.

«Люди несуть нам свої гроші, тому що невідомо, що буде далі з гривнею, а нерухомість – це стабільніше, ніж паперові гривні», – пояснює причину сплеску попиту начальник відділу продаж БК «Надія» Ірина Сукач. За її словами, зараз найбільш популярні двокімнатні квартири невеликої площі. Їх продовжують купувати навіть попри те, що програми кредитування для купівлі житла зараз заморожені.

Зростання попиту на нове житло обумовлене ще й ускладненою процедурою купівлі нерухомості на вторинному ринку:

«Житло на вторинному ринку дуже дороге в оформленні. І при цьому залишаються певні ризики. Наприклад, поява незаконно виписаних жильців квартири», – говорить Ірина Сукач.

Подальшу ситуацію на ринку експерти не беруться прогнозувати, оскільки все залежатиме від загальної економічної ситуації. Водночас відзначають, що нерухомість матиме попит, оскільки потреба в житлі є завжди. Тому поки що будівельні компанії продовжують активну роботу і жоден об’єкт не заморозили.


Новини ринків і компаній