ПОРТАЛ
22 квітня 2014, 19:41

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Визначено найпопулярніші авто у світі

Щорічний рейтинг найбільш популярних моделей автомобілів опублікував портал BestSellingCarsBlog.

Рейтинг за 2013 складений на основі світових продажів кожної моделі в окремо взятій країні і часто ніяк не пов'язаний з її загальним обсягом світових продажів. Всього експерти проаналізували показники 160 країн, після чого склали список з 58 моделей, які частіше за інших можна зустріти на вулицях, - пише «Автоцентр».

У 2013 році на чолі рейтингу опинився японський бренд, що є за сумісництвом найбільшим виробником світу. 11 моделей Toyota стали лідерами в 73 країнах, розкиданих по всьому світу. Потужний пікап Toyota Hilux утримує безперечне лідерство в 34 країнах, однак головним чином це найбідніші держави Африки (23 країни), де обсяги продажів нових автомобілів дуже низькі.

Седан Toyota Corolla, вже занесений в Книгу рекордів Гіннесса як найбільш продавана модель у світі, закріпився в списку найбільш популярних автомобілів в 14 країнах. Модель, зокрема, стала хітом продажів в таких несхожих один на одного країнах, як Афганістан, Австралія, Ямайка і Нова Зеландія.

З невеликим відставанням з попаданням в топ в 13 країнах слід модель Volkswagen Golf. Невибагливий народний хетчбек користується величезною популярністю в Європі. Volkswagen Golf став найбільш продаваним у Австрії, Бельгії, Німеччини, а також Латвії та Албанії, і ще 8 країнах континенту.

Toyota Land Cruiser завоював лідерство в шести країнах, де дорожні умови також залишають бажати кращого - це Кенія, Киргизія, Монголія, Катар, Сомалі і Південний Судан.

Також в шести країнах на дорогах найчастіше за все можна зустріти Toyota Prado, який зовсім недавно пройшов рестайлінг і поліпшив свої видатні позашляхові характеристики. Найбільш популярний позашляховик в Бахрейні. Не дивно, що автомобіль також полюбився мешканцям ОАЕ. Модель популярна і в деяких країнах Африки.

У п'яти країнах середньостатистичного водія найчастіше можна зустріти в автомобілі Skoda Octavia. Оctavia популярна у себе на батьківщині в Чехії і в сусідніх Боснії і Герцеговині, Болгарії та Словаччині. Також модель дісталася і до Ісландії.

Особливо висока концентрація Dacia Logan спостерігається в чотирьох країнах, включаючи батьківщину моделі Румунію. Крім того, хітом продажів седан став в Алжирі і Марокко. Невибагливий автомобіль також дуже люблять в Молдові.

Daewoo Nexia стала хітом продажів в трьох країнах, включаючи Вірменію, Таджикистан і Узбекистан.

Ще один пікап Mitsubishi L200 віддає перевагу більшість населення Гамбії, Гондурасу і Сенегалу.

Автомобіль Toyota Camry стала лідером продажів тільки в Камбоджі та Туркменістані.