ПОРТАЛ
28 квітня 2014, 09:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В Черкасах нову двокімнатну квартиру купують за $ 21 тис.

<div class="dr_in_to_news"></div> В Черкасах нову двокімнатну квартиру купують за $ 21 тис.

Попит на житло в Черкасах демонструє позитивну динаміку. Якщо ріелтори скаржаться на падіння цін та зменшення кількості охочих купувати й орендувати, то на первинному ринку спостерігається істотне пожвавлення. Начальник відділу продажів БК «Надія» Ірина Сукач пояснює це двома причинами:

«Невідомо, що далі буде з гривнею. Нерухомість – це стабільніше, ніж паперові гроші. До того ж, оформлення житла на вторинному ринку значно подорожчало. А нова квартира з сучасним плануванням, новими комунікаціями, звісно, краща, ніж та, де вже жили».

Попит на житло зростає навіть попри те, що державні кредитні програми поки що призупинені у зв’язку з економічною ситуацією в країні. Тому покупці можуть сподіватися лише на власні заощадження та можливості.

За словами Ірини Сукач, серед клієнтів «Надії» найбільший попит мають двокімнатні квартири завдяки відносно невеликій площі – до 60 кв.м. До 10 травня БК «Надія» продає житло за акційною ціною – 4 600 грн. за квадратний метр. Тож однокімнатну квартиру можна купити за $ 18 тис., двокімнатну – за $ 21 тис., а трикімнатну пропонують за $ 31 тис.

Цього року компанія готує до здачі три об’єкти – два по вулиці Корольова 16/1 та один по вулиці Героїв Дніпра, 27.

Прогнозувати подальший розвиток ринку житла фахівці не беруться, оскільки багато залежить від загальної ситуації в країні.