ПОРТАЛ
30 квітня 2014, 08:28

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Скільки заробляли черкащани у березні

Середня номінальна заробітна плата на Черкащині у березні становила 2682 грн. Це у 2,2 раза вище рівня мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму на одну працездатну особу.

Як інформують у Головному управлінні статистики в Черкаській області, порівняно з лютим розмір зарплатні збільшився в середньому на 6,6%. Порівняно з березнем 2013 р. – на 4,8%.

Найвищий рівень оплати праці спостерігався у державному управлінні й обороні; обов’язковому соціальному страхуванні, транспорті та складському господарстві, фінансовій та страховій діяльності. Тут заробітна плата працівників перевищила середній показник по економіці відповідно в 1,2–1,6 раза.

Значно нижче, ніж у середньому по області, оплачувалася праця зайнятих у поштовій та кур`єрській діяльності, будівництві, де рівень заробітної плати не перевищив 59% від середнього по економіці області.

*У статистичному зведенні враховувалися дані заробітної плати штатних працівників підприємств, установ та організацій Черкащини із кількістю від 10 і більше найманих працівників.