ПОРТАЛ
1 травня 2014, 10:30

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Ціни на квартири у Києві продовжують знижуватися

Цього тижня середні ціни пропозицій квартир у столиці продовжували знижуватися. У поєднанні зі стабілізацією курсу долара, що намітилася в другій половині квітня, це призвело, нехай і до невеликого, але збільшення кількості договорів про наміри та угод, - пише domik.ua.

Згідно з даними порталу нерухоморсті, серед покупців превалюють приїжджі. Зокрема, жителі східних регіонів України. Якщо кілька тижнів тому вони лише вивчали наш ринок нерухомості, то тепер дійшло і до угод.

Що ж стосується продавців, то в переговорах з ріелторами, багато з них стали позиціонувати себе як «обмінники», основна мета яких - поліпшення житлових умов за рахунок продажу тісних і застарілих квартир і покупки сучасного житла, в тому числі, в містах-супутниках Києва. Їх готовність вести торги і знижувати ціну обумовлюється тими цінами і пропозиціями, які можуть запропонувати їм ріелтори в уже заселених нових будинках.

Є й «обмінники», які змушені йти на погіршення житлових умов. Більшість їх - власники «заставних квартир», доходи яких останнім часом істотно знизилися. Здійснювати подібні обміни дуже непросто, особливо, якщо в квартирах проживають діти. І справа не тільки в опікунських радах, що стоять на захисті інтересів дітей. Навіть при значних поступках, далеко не всі покупці готові купувати заставні квартири, побоюючись того, що продавці відмовляться виселятися, і роками судитимуться, доводячи, що підписали купчу під тиском вкрай складних життєвих обставин, викликаних кризою в економіці та державі.


Новини ринків і компаній