ПОРТАЛ
3 липня 2014, 10:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Лисянському фермеру відшкодують 740 тис.грн.

Суд стягнув з державного бюджету на користь фермерського господарства «Вячеслав» 740 тис грн. шкоди. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 17 червня, - пишуть «Наші гроші».

Ця шкода була завдана фермерському господарству діями державного виконавця у 2007 році. Тоді на виконання провадження по стягненню боргу на загальну суму 622 тис грн. із засновника і директора ФГ «Вячеслав» Миколи Деркача держвиконавець Віра Дика незаконно описала, арештувала, вилучила та не повернула трактор Т-150К та грунтооброблювач АП-6 типу «Європак».

Техніка у підприємства була вилучена за заборгованостями кредитній спілці «Імперія» на суму 553 тис грн. і Володимиру Франчуку на суму 69 тис грн. Держвиконавець вилучила і передала техніку фермерського господарства на зберігання заступнику голови правління КС «Імперія».

У 2010 році суд визнав дії держвиконавця незаконними, скасував арешт техніки і зобов’язав державну виконавчу службу повернути майно фермерському господарству. Проте виконавча служба цю техніку вже не знайшла.

Таким чином суд дійшов висновку, що фермерському господарству завдано збитки у розмірі залишкової вартості зазначеної техніки на загальну суму 407 тис грн., а також неодержання у 2007 році доходу на суму 343 тис грн. у зв’язку з неможливістю здійснення оранки землі трактором та проведення передпосівного обробітку та культивації землі грунтооброблювачем на замовлення СТОВ ТД «Городищеагро».

Зауважимо, що проти керівників КС «Імперія» була порушена кримінальна справа за фактом привласнення грошей вкладників.


директор Департаменту агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації
Оксана Криницька
голова Асоціації фермерів та землевласників Черкащини
Віктор Гончаренко
директор Черкаського регіонального відділення фонду підтримки фермерських господарств
Яків Швачка
голова фермерського господарства, Звенигородський район
Петро Милокостий
голова фермерського господарства «Імпульс», Уманський район
Олександр Пастушенко