ПОРТАЛ
21 липня 2014, 10:19

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В "Уманьферммашу" змінився власник

Компанія "Ілліч-Сталь"що входить до холдингу "Метінвест" 3 липня вийшла зі складу акціонерів ПАТ "Уманьферммаш", одного з найбільших в Україні виробників грунтообробної та бурякозбиральної техніки. Про це йдеться у повідомленні в системі розкриття інформації НКЦПФР.

<b>В "Уманьферммашу" змінився власник </b>

До недавнього часу "Ілліч Сталь" контролювала близько 92% акцій заводу, залишаючись фактично одноосібним власником "Уманьферммаш", - пише «Деловая столица».

ПАТ "Уманьферммаш" під крило ММК ім. Ілліча потрапило в 2003 році, після чого почало освоювати випуск продукції для металургійної промисловості. Втім, основним напрямком діяльності "Уманьферммаш" залишався випуск борін для тракторів. Це робило розвиток цього підприємства в очах акціонерів "Метінвесту" абсолютно безперспективною затією.

Новим власником"Уманьферммаш" через київське ТОВ "Фірма Буд" став заслужений будівельник України, академік Академії будівництва України Євген Загірняк. Сторони подробиць угоди не розкривають.

Як запевнив видання Євген Загірняк, "Уманьферммаш" не змінюватиме свій профіль, залишиться виробником сільгосптехніки, розвивати яке засновник "Фірма Буд" розраховує в майбутньому з профільним інвестором.