ПОРТАЛ
13 серпня 2014, 14:02

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащан запрошують до обговорення Концепції реформування податкової системи

ГУ Міндоходів у Черкаській області пропонує бізнесу, громадським організаціям області і усім небайдужим черкащанам взяти активну участь в обговоренні Концепції реформування податкової системи, яке триватиме у серпні ц.р.

Крім того, 14 серпня о 10.00 заплановано засідання членів Громадської ради при Міністерстві доходів і зборів України у форматі «круглого столу» за участі представників громадськості та бізнесу у регіонах у режимі відеоселектору. Черкаські міндоходівці запрошують охочих взяти участь у зазначеному заході, який відбудеться в студії ГУ Міндоходів у Черкаській області за адресою: м. Черкаси, вул.Хрещатик, 235, 6 поверх, зала засідань.

Про які зміни йде мова?

Відповідно до запропонованої податкової реформи, в Україні буде скорочено кількість податків з 22 до 9.

Зокрема, скасовуються збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності; збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності; рентна плата за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктоводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України; збір за місця для паркування транспортних засобів; туристичний збір та збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

З метою скасування податкового обліку і забезпечення ведення єдиного бухгалтерського обліку запропоновано реформувати порядок оподаткування податком на прибуток. В якості об’єкта оподаткування буде виступати фінансовий результат, визначений за правилами бухгалтерського обліку, скоригований всього на три різниці: амортизація, резерви, фінансові операції. Таким чином, із 49 податкових різниць залишиться всього 3.

З метою зниження навантаження на фонд оплати праці у Концепції представлені кілька моделей реформування податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Також пропонується створення Служби фінансових розслідувань.

Концепцію реформування податкової системи України можна переглянути тут.