ПОРТАЛ
19 серпня 2014, 07:03

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащина друга в Україні за врожайністю

Черкаська область посідає друге місце в державі за кількістю зібраного зерна з одного гектара землі, повідомляють у Міністерстві аграрної політики та продовольства України. Сільгосппідприємтсва області уже намолотили півтора мільйони тонн ранніх зернових.

<b>Черкащина друга в Україні за врожайністю</b>

Середня урожайність на Черкащині становить 47,9 ц/га. А найкращих показників вдалося досягнути у Хмельницькій області. Там з одного гектара поля збирають 52,2 центнери зерна. Минулого року урожайність ранніх зернових на сільгосппідприємствах Черкаської області становила 46,6 ц/га і була найвищою в Україні.

Наразі збір ранніх зернових і зернобобових культур добігає кінця. Згідно з оперативними даними з українських нив уже зібрано близько 34,6 мільйонів тонн ранніх культур (торік – 31,8) із середньою урожайністю 36,4 центнери з гектара (торік 31,7), у тому числі валовий збір пшениці склав 24 мільйони тонн.

Перші намолоти пізніх зернових та технічних культур засвідчили, що врожайність цих культур по Україні очікується вищою, аніж у минулому році, тож попри зменшені площі посівів є можливість вийти на минулорічні показники їх валового збору.