ПОРТАЛ
27 серпня 2014, 19:43

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Які вживані авто найчастіше купували українці цього року

Українські водії стали активніше скуповувати б/в машини. Обсяги їх реалізації почали плавно рости ще навесні, а зараз досягли піку. «У березні частка старих машин в загальній структурі продажів становила лише 8,7%, до квітня піднялася до 11,3%, до травня - до 30,9%, а до червня досягла взагалі 49,5%», - повідомили виданню «Вести» в Асоціації «Укравтопром».

Хоча, звичайно ж, поточні результати продажів поступаються торішнім: згідно з даними все того ж «Укравтопрому», легкових авто за січень-червень 2014 було зареєстровано на 59% менше, автобусів - на 71%, а комерційних автомобілів - на 78%. Але навіть при цьому плавне помісячне зростання продажів в 2014 р, що пішов за спадом січня-лютого, оцінюється позитивно.

З початку 2014 десятка найбільш купованих старих автомобілів в Україні трохи змінилася. Трійку лідерів покинула марка Mercedes-Benz, поступившись своїм місцем іншій німецької компанії - Opel, повідомила виданню головний редактор AUTO.RIA Анна Самойленко.

Перше місце в ТОП-10 як і раніше займають автомобілі ВАЗ. «Всього за півроку частка цієї марки склала 21,7%. Порівняно з торішнім рейтингом питома вага проданих ВАЗів виріс практично на 5%», - відзначають аналітики.

На другому місці опинилася марка Volkswagen - 7,5% всіх продажів. Замикає трійку лідерів Opel, частка якого в загальних продажах склала 5,9%. Уже за ним йде Daewoo і Mercedes-Benz.

Крім того, в десятку буквально увірвався ЗАЗ, який виштовхав зі списку Chevrolet і закріпився стразу на 9 місці.