ПОРТАЛ
1 вересня 2014, 10:23

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Молокопереробникам бракує якісної сировини на Черкащині

Молокопереробники Черкащини не відмовляються від закупівлі молока в населення, однак очікують на появу фермерських господарств, які забезпечать високу якість молочної сировини.

<div class="dr_in_to_news"></div> Молокопереробникам бракує якісної сировини на Черкащині

Проблему сировинної бази наразі визнають усі молочарі. Переробники вкладають значні кошти в модернізацію заводів, щоб отримати європейські сертифікати. Однак забезпечити стабільно високу якість сировини не можуть.

«Ми розуміємо, що село виживає завдяки молоку, тому не відмовляємося від заготівлі в населення. Хоча витрати суттєво збільшилися, а кількість і якість молока постійно знижується», – говорить заступник голови правління ПАТ «Золотоніський маслоробний комбінат» Володимир Касьян.

Молокопереробники вважають, що головну ставку треба робити на фермерські сільгосппідприємства з повним циклом контролю якості продукції. «Власники заводу навіть готові фінансувати, давати кошти наперед таким господарствам», – відзначив Володимир Касьян.

Один із перспективних виходів – створення сільських кооперативів. Однак для цього в Україні немає законодавчої бази, відзначають фахівці.