ПОРТАЛ
26 вересня 2014, 14:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащина планує зменшити використання газу на третину

Завдяки сформованому плану дій із енергоефективності нашій області вдасться зекономити 67,7 мільйонів метрів кубічних газу (до 34 %). Про це під час колегії повідомила перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Наталія Старікова, доповідаючи про готовність області до зими.

– У зв’язку зі складною ситуацією на сході країни підготовка до опалювального сезону включає не тільки підготовку об’єктів до зими, а й питання економії газу та інших енергоресурсів, – сказала вона. – Так, на виконання завдань Антикризового енергетичного штабу по зменшенню споживання газу обласною державною адміністрацією розроблені та впроваджуються заходи з його економії.

За її словами, скорочення споживання "блакитного палива" передбачає організаційні заходи, які дозволять зекономити на 1,5 млн. м³ (а це становить 7,4 % на суму 164,4 тис. грн.), технічні – на 3,9 млн. м³ (1,9 % на суму 34,4 млн. грн.); переведення на альтернативні види палива заощадить 49,5 млн. м³ (24,8 % на суму 105,5 млн. грн.), а тимчасові кризові заходи збережуть ще 12,7 млн. м³ (7,3 %) палива. Власне, Черкаська область стала однією з перших, яка сформувала з цією метою план дій та захистила його перед керівництвом держави, - інформують у прес-службі Черкаської ОДА .

– У цілому цей план економії газу виконаний на 90 відсотків, – зауважила Наталія Володимирівна. – Утім, є певні проблемні питання щодо виконання антикризових заходів у деяких районах області: зокрема, не вирішені питання по заміні котлів на одному з підприємств Сміли, у Звенигородці, Ватутіному, Каневі, в двох навчальних закладах Умані досі не встановлено електроопалення, а в Черкаському районі не завершені роботи по заміні 18 котлів.


Урядовий уповноважений з питань євроінтеграції (м. Київ)
Валерій Пятницький
в.о. директора Черкаського регіонального центру з інвестицій та розвитку
Дмитро Виноградов
директор компанії СТА (Великобританія)
Марк Хейліер
президент Черкаської торгово-промислової палати
Сергій Першин
заступник директора ДП «Черкасистандартметрологія»
Михайло Чорнопишук