ПОРТАЛ
23 грудня 2014, 17:32

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Енергоощадний проект черкаського «Азоту» серед 60-ти найбільш успішних в СНД

Проект ПАТ «АЗОТ», що входить до холдингу OSTCHEM (об’єднує підприємства азотної хімії Group DF), визнано найефективнішим серед енергозберігаючих проектів компаній, згідно з оприлюдненим дослідженням Ernst & Young.

Енергоощадний проект черкаського «Азоту» серед 60-ти найбільш успішних в СНД

Ernst & Young спільно з Євразійським Банком Розвитку провели спеціальне дослідження можливостей підвищення енергоефективності в промисловості країн СНД для довідника «Невидиме паливо». У довіднику проаналізовано тенденції у сфері енергоефективності в Україні, Росії, Білорусі та Казахстані за 2005 – 2011 рр., а також представлено 60 кейсів у галузі енергозбереження.

Серед представлених проектів із СНД – серія проектів із модернізації аміачного виробництва на ПАТ «АЗОТ» у цехах А-3 та А-5. Їх реалізація дозволила підприємству досягти значного зниження споживання природного газу й електроенергії, - повідомили у прес-центрі ПАТ «Азот».

«Кожного року до програми капітальних ремонтів у технологічних цехах входять проекти, спрямовані на досягнення енергоефективності процесу виробництва мінеральних добрив. Станом на сьогодні витрати природного газу на виробництво однієї тонни аміаку складають 1029 м3, – говорить Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ «АЗОТ». – Загалом завдяки втіленню на підприємстві інвестиційних проектів тільки минулого року вдалося зекономити енергетичних ресурсів на суму 140 мільйонів гривень».

Насамперед зменшити обсяги споживання паливно-енергетичних ресурсів вдалося за рахунок проведення низки проектів з комплексної реконструкції цехів з виробництва аміаку А-5 і А-3 протягом 2006 – 2009 рр. Збільшення потужності цехів дозволило не лише забезпечити збалансоване виробництво й споживання аміаку на підприємстві, але й знизити питому витрату природного газу на його випуск до середньосвітового рівня. Загальний обсяг інвестицій складає 38,5 млн. доларів США.