ПОРТАЛ
12 грудня 2011, 16:53

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Лідером в українському овочівництві став Уманський тепличний комбінат

<div class="dr_in_to_news"></div> Лідером в українському овочівництві став Уманський тепличний комбінат

Звання «Товаровиробника року» та «Зірку якості» Національного рейтингу якості товарів та послуг серед підприємств, що працюють у галузі овочівництво, декоративне садівництво та вирощування продукції розсадників у 2011 році здобув Уманський тепличний комбінат.

Продукція цього сільськогосподарського підприємства відома споживачам України та зарубіжжя під торговою маркою «З ГРЯДКИ». Підприємство спеціалізується на вирощуванні тепличних томатів і огірків. Загальна площа теплиць становить більше 30 га, які розташовані в м. Умань, а також по філіях підприємства – у містах Христинівка і Тальне Черкаської області.

Відлік своєї історії підприємство почало з 1974 р. як Уманський міжколгоспний учбово-виробничий тепличний комбінат. Директором та його засновником є відомий агроном, Заслужений працівник сільського господарства України Микола Васильович Гордій.

Серед основних переваг підприємства - запровадження світових стандартів та вирощування овочів за голландською технологією. Завдяки цьому врожай тут сягає більше 55 кг з квадратного метра.

- На комбінаті широко впроваджуються надсучасні досягнення овочівництва, лабораторного контролю, новітні методи сортування і пакування продукції. Ми маємо власну логістичну систему, що позбавляє наших партнерів проблем із доставкою овочів до споживача, - розповідає керівник підприємства.

Дбають тут і про якість продукції. Так, у 2000 році на базі агрохімічної лабораторії комбінату в рамках державної програми нідерландсько-східноєвропейського співробітництва (разом з фірмою "АТС" ) була створена центральна с/г лабораторія ґрунтів, води й добрив. Це був подарунок королеви Нідерландів Україні. Як розповідають фахівці, процес проведення аналізу повністю автоматизований – від подачі зразка на прилад до одержання результатів аналізу, що виключає помилки. Сьогодні в лабораторії можна на найсучасніших приладах фірм „SCALAR" і "VARIAN" з комп'ютерним керуванням визначити макро й мікроелементи за 17 показниками.

В кінці 2006 року Уманським тепличним комбінатом успішно завершено реалізацію проекту по будівництву 8 га теплиць сучасного європейського зразка для вирощування томатів за найновішими технологіями.

Сучасний логістичний центр, що вступив в лад на комбінаті, забезпечує оптимальне вирішення питань фасування, пакування та відправки продукції залежно від бажання замовника. Логістична служба забезпечує доставку свіжого урожаю до торгових точок впродовж 24 годин у будь-який регіон України. Три нові 20-тонні рефрижератори, 12-ти і 10- тонні автомобілі з гарантованою стабільністю температурного режиму забезпечують збереження продукції під час її транспортування.

Сьогодні тепличний комбінат є одним з основних наповнювачів бюджету району та використовує внутрішні і зовнішні інвестиції не лише для нарощування власного виробництва, але й розвитку соціальної сфери життя регіону.

- Стратегічний курс Уманського тепличного комбінату є незмінним - це збільшення виробництва продукції на основі використання прогресивних технологій з метою забезпечення вимог споживачів, розширення ринку збуту та збереження, примноження кадрового потенціалу на підприємстві, - підкреслює Микола Гордій.

Фото: Газета по-українськи