ПОРТАЛ
28 лютого 2015, 19:33

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На українському ринку б/в авто почали знижувати ціни

На ринку б/в автомобілів склалася абсурдна ситуація, коли ціни на багато старих автомобілів перевершили прайси в автосалонах. Через це продажі практично зупинилися. Вся справа в тому, що дилери нових авто розпродають авто, імпортовані ще при старому курсі, а продавці вживаних автомобілів хочуть отримати за свої машини долари або за поточним курсом.

На українському ринку б/в авто почали знижувати ціни

Але як зазначає AUTO-Consulting, продавці вживаних автомобілів вже усвідомлюють абсурдність такого ціноутворення і починають знижувати цінники. Якщо за б/в автомобіль, за який рік тому просили $ 10 тис. (що дорівнювало 80 тис. грн.), просять стільки ж і зараз, то фактично це вже 330-340 тис. гривень. У сьогоднішніх економічних реаліях таку ціну покупці просто не "тягнуть".

Приміром, за ЗАЗ Lanos седан 2013, в хорошому стані, з «механікою», кондиціонером, електропакетом і ГБО на ринку просять $ 9000. Це сьогодні дорівнює 306 тис. гривень. У покупця б/в Lanos таких грошей просто немає. А навіть якщо і є, то він придбає новий в автосалоні за 227-250 тис. гривень.

Аналогічна ситуація і по інших марках.

Ті продавці, які зацікавлені в продажу своїх авто змушені знижувати ціни до розумних. У кого є час почекати - вичікують, але і дзвінків за їх оголошенням, як правило, немає.

За розрахунками AUTO-Consulting, зараз ціни на б/у автомобілі завищені приблизно на 40% (і в гривнях, і в доларах). А тим, хто все-таки хоче продати свій автомобіль, а не весь час розміщувати оголошення, є сенс подумати, що його покупець не став заробляти в 3 рази більше. І навіть продавці нових авто «фіксують» курс долара на прийнятному для покупця рівні.