ПОРТАЛ
4 березня 2015, 11:04

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Зараз сплеск попиту на енергоефективні технології, – експерт

У зв’язку з подорожчанням енергоносіїв та напруженою економічною ситуацією спостерігається пожвавлення на ринку альтернативних енергоносіїв. Експерти відзначають стрімке зростання попиту на котельні, що використовують пелети, брикети, твердопаливні котли, електрообігрівачі тощо.

<div class="dr_in_to_news"></div> Зараз сплеск попиту на енергоефективні технології, – експерт

«Зараз спостерігається сплеск попиту на енергоефективні технології. Кожен хоче поставити власну котельню, а відповідно, попит на обладнання для виробництва палива для цих котлів теж підвищується», – говорить президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» Ігор Одокієнко.

Основну проблему у розвитку ринку твердопаливних котлів в області експерт вбачає у відсутності достатньої сировинної бази. Західні регіони багаті на деревину і в них достатньо сировини і для брекетів, і для пелетів.

Ще одна проблема - відсутнє допоміжне обладнання, яке давало би можливість переробляти безпосередньо поблизу джерела сировини і отримувати проміжну сировину з подальшим її транспортуванням. «Невигідно возити самі відходи з місць рубок. Тому на заході є технології, які дозволяють навіть тут же у лісосмузі переробити деревину після санітарної рубки, наприклад, у ту фракцію, яка дозволяє безпосередньо використовувати її в нашому технологічному процесі», – розповів Ігор Одокієнко.

Експерт вважає, що поштовх до активного розвитку енергоощадних та енергоефективних технологій уже відбувся і вже влітку ситуація зміниться на краще.