ПОРТАЛ
16 березня 2015, 11:54

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Надходження місцевих бюджетів зросли на 50 млн. грн.

Завдяки змінам у Податковому кодексі місцеві бюджети отримуватимуть більше надходжень. Так, за два місяці роботи за зміненим податковим та бюджетним законодавством надходження місцевих бюджетів Черкаської області збільшились на 50 млн.грн. порівняно з відповідними тогорічними показниками.

Надходження місцевих бюджетів зросли на 50 млн. грн.

За січень-лютий до місцевих бюджетів надійшло 335,6 млн.грн. податків, зборів, платежів. Розписи місцевих рад виконані на 120,1 відс., додаткові надходження становлять 56,1 млн.грн. Про це поінформував начальник головного управління ДФС у Черкаській області Володимир Коломієць.

Як і раніше, головним джерелом наповнення місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб. За січень-лютий 2015 року надійшло 168,7 млн.грн. цього податку, що у порівнянні з показником минулого року більше на 12 %, - інформують у ГУ ДФС в Черкаській області.

Другою за фінансовою потужністю складовою доходів місцевих бюджетів є плата за землю, якої надійшло 66,9 млн.грн. (+10 млн.грн. до відповідного періоду минулого року).

Також надійшло 61,2 млн. грн. єдиного податку. Цьогоріч спрощенці перерахували до бюджетів громад на 17,5 млн грн. більше, ніж минулого року. Окрім того місцеві бюджети отримали 14,3 млн.грн. акцизного податку з реалізації через роздрібну мережу підакцизних товарів (алкогольних напоїв, пива, тютюнових виробів, нафтопродуктів).