ПОРТАЛ
18 січня 2017, 09:37

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащани заборгували пенсійникам 77 мільйонів

На початок року до бюджету Пенсійного фонду на Черкащині заборговано 77,1 млн грн. Із них 7,9 млн грн ще мають перерахувати платники, які здійснюють господарську діяльність. Про це УНН-Центр повідомили у ГУ ПФУ Черкаської області.

Черкащани заборгували  пенсійникам 77 мільйонів

Решта боржників — це банкрути і ті, що призупинили діяльність. Виникнення заборгованості пов’язане з відсутністю обігових коштів та погіршенням фінансово-економічного становища підприємств. Нині найбільше боргують платники Черкас — 52,8 млн грн, сміляни — 7,3 млн грн, та уманчани — 6,5 млн грн.

В області здійснюють усі передбачені чинним законодавством заходи для зменшення заборгованості платників та забезпечення надходження платежів. Але повернути заборговані кошти непросто. Основними причинами є відсутність у боржників коштів на рахунках у банківських установах, ліквідного майна, на яке можливо звернути стягнення, а також мораторій на реалізацію державного майна.

Органи Пенсійного фонду здійснюють контроль за виконавчими документами про стягнення заборгованості з обов‘язкових платежів, переданими до органів державної виконавчої служби. У результаті вжитих заходів 101 платник повністю погасив заборгованість до Пенсійного фонду та 172 — частково на загальну суму 1,9 млн грн.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський