ПОРТАЛ

опитування
Бізнес не готовий скористатися торговельними преференціями, що надає ЄС

<div class="dr_in_to_news"></div><div class="ques_msg">опитування</div> Бізнес не готовий скористатися торговельними преференціями, що надає ЄС

З 15 травня до 3 червня на порталі «Діловий регіон» тривало опитування Чи плануєте Ви скористатися автономним преференційним торговельним режимом ЄС для України, що передбачає зменшення або усунення в односторонньому порядку митних тарифів ЄС на українські товари до листопада 2014 року? Менше 8% опитаних однозначно планують скористатися наданою можливістю експорту. Решта з різних причин не готові одразу до прориву на європейські ринки.

Більшість респондентів, майже 42%, відповіли, що спочатку вивчать документи, а потім будуть вирішувати. Це свідчить про недостатнє інформування бізнесменів про перспективи, що надає угода з ЄС, та шляхи її практичної реалізації.

21% опитаних вважає, що навряд чи встигне скористатися автономним преференційним торговельним режимом з ЄС, оскільки дуже мало часу для підготовки. Автономні торговельні преференції надаються українським товарам з 23 квітня 2014 р. і будуть застосовуватися до 1 листопада 2014 року.

Майже 20% читачів, що взяли участь у голосуванні, обрали варіант «Важко відповісти». Кожен десятий однозначно заперечив свою можливість скористатися преференційним торговельним режимом.

Опитування проводилося серед читачів порталу «Діловий регіон» і не є репрезентативним. Участь у ньому взяли 248 осіб.

На порталі «Діловий регіон» стартувало нове опитування як залучити інвестиції в Черкаську область?

Беріть участь у голосуванні.