ПОРТАЛ
10 травня 2015, 20:49

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Що і на скільки подорожчало в Україні з травня

З 1 травня підвищилися тарифи на воду, тепло, пошту і автоцивілку

Що і на скільки подорожчало в Україні з травня

1 травня в цьому році стало точкою відліку нових тарифів. З цієї дати підвищуються тарифи на холодну і гарячу воду, тепло, пошту і автоцивілку, - інформують «Вести».

ЖКГ-тарифи зростуть у середньому на 67%

В останній день березня Нацкомісія з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг ухвалила рішення підвищити тарифи на опалення, гарячу і холодну воду.

Так, якщо в квартирі встановлені лічильники тепла, то новий тариф зросте на 71% і складе 642,09 грн/Гкал (було 374,50 грн/ГКал), без лічильників тариф виростить до 16,42 грн/м²/міс (було 9 58 грн). Плата за опалення як зараз, так і з 1 травня буде нараховуватися тільки в опалювальний сезон. Новий тариф на гарячу воду становитиме: 40,92 грн/м³ для квартир з сушками для рушників(+ 57,8% до діючого тарифу) і 38,02 грн/м³, якщо їх немає (+ 56,9% до діючого тарифу).

Тарифи ж на холодну воду зростуть залежно від регіону.

Послуги поштою додали у ціні

З 1 травня на 19,5% дорожчає і пошта. Зростання тарифів поширюється на пересилання письмової кореспонденції в межах України, зокрема, на пересилання простих поштових карток, листів, бандеролей та рекомендованих відправлень.

Поліси подорожчали, а відшкодування при ДТП залишиться колишнім

З 1 травня доведеться розщедритися і автолюбителям - на 25% подорожчають поліси обов'язкового страхування цивільної відповідальності водіїв. Причина - інфляція.

Найбільше переплатять кияни - для них поліс на автомобіль з об'ємом двигуна до 1,6 л подорожчає з 1020 до 1296 грн. А найдешевший поліс - для такого ж авто, зареєстрованого в райцентрі, виросте в ціні з 316 до 405 грн.

При цьому обсяг страхвиплат потерпілому при ДТП з вини застрахованого залишиться колишнім: 50 тис. грн за «залізо», до 100 тис. грн - за шкоду здоров'ю потерпілого.